Ordkunskap och personbeskrivningar

Under de två första veckorna har vi läst texten på sidorna 1-2. Vi har tittat på bilderna och pratat om de ord vi tror är främmande för eleverna. Orden som är främmande för många var bland annat  vedbod, snickarbod, utedass och hönshus.  Vi har även pratat om skillnaden mellan äng och åker. Eleverna har fått arbeta med att skriva orden, då de tränar stavning samt meningar där de få skriva orden i ett nytt sammanhang. Nästa uppgift var att arbeta  med personbeskrivningar. Vi har först övat på muntliga personbeskrivningar om oss själva och pratat om vad en personbeskrivning är. Därefter har eleverna gjort personbeskrivningar av Pettson och Findus. Nästa steg är att arbeta med fyra sekvensbilder av sidorna 1-4, då eleverna övar på att sammanfatta texten de har läst.

Katarina 2A

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*