Personbeskrivning

I den här veckan har vi i 1A arbetat med Nils som är en av huvudpersonerna i boken. Vi jobbade med personbeskrivningar. Först gick vi igenom vad vill vi veta om Nils. Eleverna kom med flera bra förslag som t.ex.  ålder, hur han ser ut, vad han bor. Vi pratade om vad betyder begreppet egenskap, vad har vi för egenskaper? och vad vi tror att Nils har för egenskaper? Vi gjorde en gemensam påhittad personbeskrivning till en bild. Därefter skulle eleverna skriva sina egna personbeskrivningar om Nils i jag form. Jag skrev några mönstermeningar, som hjälp till de eleverna som inte har kommit så långt i sin skrivutveckling. Jag heter…Jag är…Jag har…Jag bor…

När alla var klara med sina personbeskrivningar om Nils,  fick de rita en bild på honom i en ram. Till sist fick alla klistra både texten och bilden i sina egna böcker om Nils Karlsson Pyssling.

Katarina

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*