Vad har vi lärt oss i turkiska modersmålet genom att arbeta med boken ” Kan du vissla Johanna

Efter att ha läst boken på svenska började eleverna under turkiska lektionen skriva om hädelserna i boken på turkiska i sitt skrivhäfte Eleverna gjorde sina sammanfattningar med hjälp av en tankekarta och stödord. Men alla hann inte skriva färdigt. Alla arbetade i sin egen takt.

Vad har vi lärt oss av boken?

Solidaritet
Att ha medkänsla
Vänskap
Att vara hjälpsam
Omtänksamhet
Att visa respekt för
Att vara bra människa
Att vara vänlig
Att hålla ord

Eleverna fick välja några av ovanstående begrepp och arbeta med dem i sitt modersmål. Tii exempel: En av eleverna tyckte att Nils var en god människa, för att han accepterade att han var Berras morfar . Vi avslutade lektionen med att säga ”Farväl till Nils”. Så, som de säger i boken.

Meral/ modersmålslärare på turkiska

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*