Instruerande text om 11-patienten

I dag har vi i 3A arbetat med instruerande texter. I boken Kan du vissla Johanna spelade farbro Nils kort med sig själv. Eleverna undrade hur man kan spela kort med sig själv och jag berättade att det finns spel som heter patiens som man spelar med sig själv.  Jag hittade en bra instruktionstext om spelet. Vi började med att läsa instruktionen tillsammans under dokumentlampan. Efter att jag hade läst texten förstod eleverna inte så mycket om texten. Efter det klippte jag isär textens fem olika stycken och eleverna fick ställa dem i rätt ordning. När de hade gjort det läste jag instruktioner stycke efter stycke och la själv patienten under dokumentkameran så alla kunde se det. Till sist fick de spela patiens två och två. På köpet fick de lite matematik genom att räkna summan elva på olika sätt. Mycket uppskattad lektion.

Katarina 3A

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*