Räknehändelser

Bild bloggen
Under dagens halvklasslektion fick eleverna i uppgift att skriva räknehändelser. I uppgiften ingick att eleverna skulle använda sig av personer ur boken Kan du vissla Johanna. Innan eleverna satte igång att skriva gick vi igenom vilka personer vi får möta i boken. De flesta ville skriva om bokens huvudpersoner Berra, Ulf och morfar Nils. Innan barnen fick sätta igång att skriva själva gjorde vi tillsammans några exempel på tavlan.  Resultatet blev många addition och subtraktions kluringar. När alla elever har fått skriva sina räknehändelser är tanken att jag skriver ut dem och kopierar upp i häften där svaren inte syns. Varje elev får sen ett eget häfte med sina egna och sina kompisars räknehändelser att räkna ut & lösa själva.

/ Natalie, klasslärare 1B

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*