Vem var Johanna?

3A har fortsatt med genrerskrivandet.Den här veckan har vi arbetat med sidorna 12-14. Vi har pratat om Nils, hur är han som person? Hur gammal är han?  Och hur kommer det sig att han bor i ålderdomshemmet? Är han Berras morfar på riktigt? (Det var lite oklart för några ). Nils har en bild på bordet . Bilden föreställer en kvinna med hatt och stora ögon. Eleverna fick rita kvinnan med hatt och stora ögon, så som de trodde hon såg ut. Vi pratade om vem kvinnan var och hur eleverna trodde att hon hade varit. De gissade att det var Johanna, Nils fru, som kanske var död, hon kanske var sjuk eller gammal. Sedan fick de skriva en självporträtt om Johanna. De skulle låtsas och vara Johanna. En del ville rita  bild på Nils och skriva självporträtt om honom. När vi skriver använder vi appen ASL skrivbok.

Katarina 3A  📚

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*