Arbetet fortsätter med de första sidorna i boken….

Vi i 2b fortsätter att bearbeta de första sidorna i boken. Efter att vi gemensamt pratat om nya och svåra ord och sammanfattat de första sidorna var det dags att gå vidare med ytterligare uppgifter. Vi har bland annat pratat om olika ordklasser och klassen har två och två fått leta verb i texten som vi sedan gemensamt markerat.

verb1

 

I texten förekommer det ett konditori som huvudpersonerna går förbi. Diskussioner och tankar om vad ett konditori är och vad en konditor gör avslutades med att alla elever ritade bilder på en konditor. Senare letade vi fakta och eleverna skrev en faktatext om konditor. Både elevernas bilder och texter klistrades in i stora böcker i A3-format.

konditor1

 

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*