3b’s första veckor med bokprojektet

Efter att eleverna hade sett den roliga teatern i matsalen och alla klasser fått ett paket var eleverna väldigt spända på att se vad paketet innehöll. Några gissade på Ipads eller leksaker men de flesta gissade ändå på böcker.

När vi sedan hade öppnat paketet med böcker visades bara baksidan och bokens titel.
Eleverna fick börja med att förutspå vad boken kommer att handla om utefter teatern och bokens titel.

Nu fick eleverna skapa sina egna framsidor med titeln.

Efter det så fick eleverna rita huvudpersonerna Ulf, Berra och Morfar.

Sedan började vi läsa i bokens första sidor och vi pratade om bilderna. Efter det tittade vi några minuter av filmen ”Kan du vissla Johanna”, så långt som vi läst i boken. Eleverna ville gärna se och läsa mer och är väldigt engagerade under läsningen.

Varje måndag får eleverna några sidor i läs-läxa som vi på torsdagen bearbetar genom att träna på läsförståelse, reder ut svåra ord och plockar ut ord för att kategorisera i  ordklasser (verb, substantiv och adjektiv).

Eleverna ska framöver få skriva en sammanfattning av vad de läst på Ipads samt rita/måla miljöbilder.

/Sanna
Klasslärare 3B

2348914161513121110

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*