Äntligen har vi startat upp läsårets bokprojekt

Nu har vi äntligen startat upp årets bokprojekt SALT.  Några gamla medarbetare har gått vidare för andra utmaningar och vi har fått nya tillskott i arbetslaget. Vi som kommer att blogga och dokumentera elevernas arbete med årets bokprojekt är: Katarzyna Matejczuk ( 1A), Natalie Tavio Viera (1B), Marie Nordenson (2B), Anna Wikström (3A) och Katarina TavioViera (3A). Sanna Andersson (3B),Nelly  Rostamnajad ( FA) och Meral Gundogan ( modersmål turkiska)

Boken vi kommer att arbeta med i år är Ulf Starks bok Kan du vissla Johanna. Vi kommer självklart att ha fokus på språkutvecklande arbetssätt och kommer att inkludera ASL och genrepedagogik vilket vi haft/har kompetensutveckling i hela läsåret 15-16 med Karin Pettersson från Kvarnbackaskolan i Kista. Karin föreläser för oss om inlärningsprocessen där elevernas kunskap växer fram genom frågorna som läraren ställer vilket är karakteristisk för genrepedagogiken som är ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.  Eleverna får en förståelse för texters struktur och ett metaspråk för att diskutera språkets uppbyggnad. Den utgår från idén om att det finns sex olika basgenrer som eleverna behöver behärska i både tal och skrift för att klara sig bra i skolans alla ämnen: den argumenterande, den berättande, den förklarande, den återgivande, den beskrivande och den instruerande genren.

I Karins blogg hittar du inspiration och tips och idéer för språkutvecklande arbete. http://frokenkarin.moobis.se/om-mig/

Följ gärna vårt bokprojekt under läsåret 15-16.

Hälsningar Katarina 🙂

 

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*