Introduktionsdagen SOLÄGGET

IMG_1397 IMG_1409 IMG_1418 IMG_1425I fredags hade vi uppstart för vårt bokprojekt SALT ”En skola där alla läser tillsammans”. Under detta läsår har vi valt att arbeta med boken Solägget av Elsa Beskow.

Eleverna fick träffa ”Älvan Kotten och Blomman” som är några av sagofigurerna från boken. Älvan och kotten delade ut bokpaket till alla klasser och samtliga eleverna arbetade med att förutspå vad boken kommer att handla om genom att framställa sina egna omslag utifrån bokens titel.

Nu när eleverna har fått sina egna böcker, kommer alla årskurser i skolan arbeta med boken någon gång i veckan. Varannan vecka arbetar vi med läsning och varannan vecka pratar vi om texterna och tränar på de olika läsförståelsestrategierna. Arbetet är ämnesövergripande och språkutvecklande och kommer att innefatta flera olika ämnen.

Katarina 🙂

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*