Eleverna i turkiska hemspråk har matematik med SALT

Uppgiften eleverna hade i dag var att göra en karta över byn flickan och torparpojken bodde. Under uppgiften övade vi skala (vi förminskade kartan).  Vi pratade om hur långt det kunde vara från byn till Gråberget.  Hur lång tid tar pojkens resa till Gråberget. När eleverna återberättar och skriver texten använder de mycket matematiska begrepp och lär dem. (dagar,dygn osv.) Hur många gånger pojken stannade och tog rast. Vi räknade tillfällen och gjode olika problemlösningsuppgifter. Sedan fick eleverna att fortasätta sina sammanfattninga i sina SALT böcker som de har i skrivit på turkiska.

IMG_0371

Eleverna gör i ordning kartan.

Kartan är färdig!

Kartan är färdig!

IMG_0280

Stor-större

Meral modersmål turkiska/Katarna

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*