Påskkort i modersmålet med boktemat

Innan påsklovet jobbade vi (F-Åk 2) med att rita och skriva ett påskkort (paskalya). Kortet skulle skickas till personer eller djur som finns i boken. Varje elev fick välja var sin person eller djur de skrev kortet till. Det blev bra skrivträning med modersmålet.
Vi diskuterade hur skulle vi skulle skicka breven till dem om vi skulle leva på den tiden. Fanns det några brevbärare? post?tänkte vi. Efter diskussioner fram och tillbaka kom eleverna överens om att örnen (kartal) hade kunnat vara brevbärare. Örnen är stor och har starka benmuskler och flyger högt upp, men kan örnen flyga med tunga brev? resonerade eleverna. Sedan skrev vi en liten dikt tillsammans till örnen och läste högt den.

Kartal, kartal,
mavi göğün güçlü kuşu,
lütfen postacımız ol,
Kaf (Gråberget)dağından haber taşı

image

image

Meral / Turkiska modersmålet

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*