1B Sammanfattar ”Trollets hjärta” utifrån bilder

Idag fortsatte eleverna från 1B att arbeta med appen Write reader. Vi började med att sammanfatta boken från början fram till det kapitel de läst med klassen. Eleverna berättade det som de kom ihåg från berättelsen utifrån bilder jag  samlat i en Powerpoint presentation.

imageEfter att vi muntligt återberättat texten, fick de fortsatta med skrivandet i sina egna böcker i appen Write Reader. De ville hämta bilder från internet till sina texter och det var roligt att se att de hjälptes åt genom att visa varandra hur man gör. En del ville fotografera bilder från boken och använda dem.  Alla tyckte att det var roligt och ville veta vad appen heter så att de kan ladda den och göra egna böcker hemma.

image

image

Katarina

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*