Idrottslektion med Trollets hjärta

IMG_0430

Att rulla/studsa en boll till varandra på en bänk var svårare än många trodde.

IMG_0450

Så här kan det se ut när uppgiften är att skapa en pyramid med hjälp av sin kroppar.

IMG_0447

Att ta sig över ”väggen” blev en riktig utmaning. Och lite läskigt var det också…

 

På idrottslektionen har eleverna i årskurs 1-3 fått arbeta utifrån värdegrundsorden ”mod” och ”vänskap”. De arbetade på olika samarbetsstationer där det krävdes att man var en bra kompis och hjälpte varandra. Flera av eleverna fick också utmana sig själva ordentligt och vara modiga eftersom några av aktiviteterna uppfattades som lite ”läskiga”. De provade bland annat att ”bygga pyramider” med hjälp av sina kroppar, balansera/studsa bollar på bänk, klättra över ”väggen” och att falla bakåt från en ribbstol (med kompisar som tog emot).

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*