Klass 2a skriver brev

När vi läser och diskuterar innehållet i boken får vi veta mycket om vissa av figurerna i texten men författaren berättar inte allt och det uppstår tomrum i texten som vi kan tänka kring. Vad gör trollet när han är ute och stjäl skatter? Hur har bonden det hemma på gården när hans dotter blivit bortförd? Vad tänker pojkens föräldrar om att deras son gett sig ut på ett så farligt uppdrag? Det uppstår många frågor och i klass 2a har vi arbetet med dessa genom att skriva brev. Eleverna föreställde sig att de var en av figurerna i boken och skrev ett brev som den figuren. Så nu har vi brev från trollet till hans syster, från pojken till hans föräldrar, från flickan till sin pappa och till och med ett brev från örnen till örnens mamma. På så vis kombinerar vi arbete med läsförståelse och skrivträning. bild 3

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*