Meral och eleverna arbetar vidare med ”Trollets hjärta”

Meral och eleverna på turkiska modersmålet arbetar vidare med boken ”Trollets hjärta”. Eleverna har dramatiserat mötet mellan pojken, gäddan, örnen och vargen. De har arbetat med ordkunskap, vilka djur ägde bonden och hur miljön på bondgården ser ut. De har även fortsatt att sammanfatta texten från boken på turkiska i sina egna arbetshäften. De har översatt ramsor från svenska till turkiska och jämfört dem, precis som Helena gjorde med sina treor på engelska. Går det att direkt översätta rim och ramsor från ena språket till det andra? Detta var säkert intressant fråga för eleverna, riktigt roligt att Meral också arbetar med SALT med elevernas eget modersmål och roligt att ha så nära samarbete, detta kan inte vara annat än språkutvecklande

 IMG_0112 IMG_0119

IMG_0157IMG_0090IMG_0155

IMG_0064

 Meral/Katarina

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*