Engelska med trollets hjärta!

 

Eleverna i åk 3 har tidigare arbetat med rim och ramsor som finns med i texten och har under veckans engelskalektion även översatt dem på engelska. Eleverna fick använda sig av svens-engelska ordböcker och iPads där de kunde söka på internet som exempelvis på Tyda.se. Jag förklarade för eleverna att det ibland kan ge fel översättning beroende på ordet man skriver och att de är bäst att skriver in hela meningar. Eleverna märkte så småningom att det inte rimmade lika bra på engelska som på svenska vilket ledde till diskussioner om likheter och skillnader  mellan de olika världsspråken. En av eleverna i klassen som har kurdiska som modersmål översatte en av ramsorna på sitt språk och kom snabbt fram till att det vara likadant på kurdiska, det rimmade inte. När översättningen var färdig läste vi upp ramsorna gemensamt och avslutade med att rita bilder till texterna.

Det vart en rolig och lyckad lektionen som uppskattades av eleverna och oerhört kul som lärare att få höra eleverna använda engelska fraser och ord till varandra.

Emili

IMG_0077

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*