Trollets hjärta

Förberedelserna inför SALT ”Trollets hjärta”

Redan i våras hade vi i arbetslaget enats om att boken vi ska arbeta med detta läsår 2014-2015 skulle bli ”Trollets hjärta”. Vi använde samma bok som under vårt första läsår med SALT 2010-2011, det är även den boken Barbro Westlund använde, när hon började med SALT projektet i Fruängensskolan. Boken har ju utgått från förlaget men Gunilla Boren har gett oss tillåtelse att kopiera den för att använda i läsprojektet. Vi skickade därför bokens underlag till kommunens tryckeri och beställde även ett arbetshäfte som eleverna kan skriva och rita i under läsprojektet. Eftersom arbetet med läsprojektet är ämnesövergripande, bestämde vi att vi gör en egen Pedagogisk planering för SALT. I vårt bokprojekt kommer vi att ha fokus på språkutveckling, matematik och IT, eftersom dessa även är Huddinge kommuns fokusområden under läsåret 2014-15. Jag och Mathias fick fick möjligheten att åka till BETT-London i januari,där vi fick väldigt mycket inspiration om hur vi kan arbeta med  IT med läsprojeketet. Vi får se hur vi lyckas få in det .

Elevbok

Elevbok

Arbetsbok

Arbetsbok

IMG_0468

Arbetsbok

 

 

 

 

 

 

 

 

Förberedelsefas

Hela oktober månad hade vi förberedelsefasen för vårt läsprojekt SALT. Eleverna läste flera olika texter och sagor och såg filmer som handlade om troll, mod och vänskap. Detta eftersom bokens tema berör just dessa ord. Ingen frågade eller reflekterade över varför vi pratar så mycket om troll, mod och vänskap.

Katarina

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*